ABOUT: BEFORE I FORGET

A man in a mirror

Nadat ik van 2009 tot 2013 een pauze had genomen om na te denken over hoe verder als kunstenaar en wat de waarde is voor mij om kunstenaar te zijn ben ik aan dit project begonnen in 2013 en heb hieraan tot 2018 aan gewerkt. Alhoewel de break vanwege privéomstandigheden noodzakelijk was, was deze periode noodzakelijk om weer duidelijk te krijgen, wat de de zin en onzin is voor mij bij het maken van kunst.

Het project bestaat uit een 40-tal beelden van 150 bij 150 cm die in zijn geheel een verhaal verteld. Het is in de vorm van een road story en waarvan elk beeld een uniek deel van het verhaal is.

De rode draad is de vraag: wat is autonomie? Ik besloot om deze vraag te beantwoorden alleen en zonder doel of bestemming te gaan reizen en enkel af te gaan op sfeer. Waar ik naar toe ging werd bepaald door niets anders dan toevalligheden. Gevolg; elk beeld is een spiegelbeeld van mij.

Dit project is geen vertelling over ‘coming on age’ en zelfs niet ‘being on age’ of een verwijzing naar mijn vroeger werk, nee en ook niet over de vraag over identiteit of authenticiteit. Wat dan wel; een vertelling dat niet gaat over wie maar over het wat , het intellect en de zintuiglijke waarneming .

we do not care were you come from or were you going to / the bridge/ bleu/ a ship in the mist / a home / misunderstanding, a problem no solution / us / my room with a vieuw / a walk along the beach / thunderstorm in the northen of france

previous